Nieuws   Zoeken 

bramboraks(tsjechische aardappelkoekjes)van Wilmy
Ingredienten: (5 pers.):
500 gram aardappels
1 teen knoflook
1 fijngesnipperde ui
100 gr. bloem
50 cl. melk
1,5 dl zonnebloemolie
zout en peper
oregano, 2 eieren
Bereiding:
schil de aardappelen en rasp ze grof. was ze in koud water, laat ze goed uitlekken. voeg geklopte eieren melk en gezeefde bloem toe. vermeng met ui,knoflook,peper en zout en oregano.(niet te zuinig).roer dit tot een soepel deeg. schep met de juslepel ronde platte koekjes met een doorsnee van ca.8cm. in de hete olie en bak ze aan beide kanten knapperig en goudbruin. serveer ze warm met bijv. een frisse salade.
Receptnummer: 9057 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
de tsjechen drinken hierbij grote potten koud bier.(pilsner)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept