Ingredienten: (4 pers.):
3 eetlepels olijfolie
250gr. aardappellen( blokjes )
250 gr.uien fijngesneden
250 gr. bleekselderij in stukjes
2 rode pepertjes of 1 gedroogd
1 dl witte wijn
2 dl slagroom
4 dl runderbouillon of vleesfond
250 gr. choritzo in blokjes
8 zongedroogde tomaatjes
3 teentjes knoflook
100 gr. prei in dunne reepjes
1 pot witte bonen uitgelekt(400 gr.)
| Bereiding:
Olie verhitten in soeppan. Ui,aardappellen,bleekselderij,en pepertjes ongeveer 5 minuten bakken. Witte wijn erbij schenken en slagroom , runderbouillon en 2 dl water toevoegen. soep ongeveer 15 minuten laten koken. dan soep van vuur af met staafmixer pureren. Choritzo worst in een droge koekepan 5 tot 10 min. bakken. Gedroogde tomaat, choritzo,knoflook,prei en witte bonen toevoegen en nog ongeveer 5 minuten laten koken. |