Nieuws   Zoeken 

Joys' asperges basis recept
Ingredienten: (2 pers.):
1 kilo witte asperges
zout
eventueel wat roomboter
Bereiding:
De asperges een half uur in ruim koud water laten staan. Asperges zorgvuldig schillen, een stukje onder het kopje tot het uiteinde. Na het schillen een klein stukje van de ondereinden afsnijden. Leg de asperges in een pan met ruim koud water voeg wat zout en eventueel een klontje echte boter. Het geheel aan de kook brengen en laat 3 minuten goed koken met deksel op de pan. Neem de pan van het vuur (warmtebron) en laat ze 15 tot 20 minuten met gesloten deksel doorgaren. Controleer de asperges door met een vork in de ondereinden te prikken om te voelen of ze gaar zijn.
Receptnummer: 9156 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Ja, dit is natuurlijk niet snel klaar maar de moeite waard om er wat tijd in te steken. Ik was met vakantie in Limburg tijdens de asperges tijd. We verbleven bij een boer die asperges teelde en dit is HET basis recept voor asperges. SUPERLEKKER, zelfs zonder saus o.i.d.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept