Nieuws   Zoeken 

Isabel's ovenschotel met gehakt, ei en tomatensaus
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
ong. 450 gram gehakt
peper en zout
8 eieren
1 grote pot gekruide tomatensaus
verse peterselie
witte rijst
Bereiding:
De eieren in ongeveer 10 minuten hard koken, door midden snijden en op een ingevette ovenschaal leggen. Ui fijnsnijden en in koekenpan fruiten, gehakt erbij en op smaak brengen met peper en zout. Ondertussen de oven voorverwarmen op ongeveer 220 graden. Gehakt/ui mengsel over de eieren scheppen. Tomatensaus erover heen gieten. In de oven zetten ongeveer 20/25 minuten. Ondertussen de peterselie fijnknippen. Rijst koken. Als de rijst klaar is, afgieten en de peterselie erdoor roeren. Eet smakelijk!
Receptnummer: 9177 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Dit is een Portugees recept. Weet alleen niet meer de Portugese naam dus heb ik maar wat verzonnen. Lekker met een rood (Portugees) wijntje en een simpele salade zoals tomaten, komkommer, mozzarella en honing-mosterddressing.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept