Nieuws   Zoeken 

Wilhelmien's roompoulet
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr varkenspoulet / hamlappen in blokjes gesneden
1 ui
vloeibare bak en braad met olijfolie
250 gr champginons (voorkeur verse)
2 kruidenbouillonblokken (maggie of knorr)
bieslook (vers of gedroogd)
1 pakje cullinaire room (warme gerechten)
zout/peper
2 dl water
allesbinder (honig) of aardappelmeel
Bereiding:
bak de poulet / blokjes hamlappen in vloeibare bak en braad met olijfolie rul snel op hoog vuur aldoor roerend (niet te bruin bakken) voeg de gesnipperde ui toe voeg de 2 boullionblokken met 2 dl water toe laat alles 15 tot 20 minuten sudderen voeg de in plakken gesneden verse champignons toe laat alles 4 minuten op midden hoog vuur sudderen (af en toe omscheppen) voeg de cullinaire room toe voeg de bieslook toe zout en peper naar smaak doorkoken > naar behoefte binden met aardappelmeel of allesbinder (honig)
Receptnummer: 9194 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
serveertip: 1 brood met kaas
2 aardappelkroketten en brocolli
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept