Nieuws   Zoeken 

Tine's rabarber met butterscotch en Griekse yogurt
Ingredienten: (4 pers.):
1kg.rabarber,
1 uitgeperste sinaasappel,
4 eetl.suiker,
2dl.Griekse yogurt,
2 eetl.gehakte pistachnoten,
Butterscotch:
100gr.suiker,
100gr.boter,
1dl.slagroom
Bereiding:
Snijd de rabarber in stukjes van 2cm.. Doe met sinaasappelsap,suiker en 50ml.water in een panj(geen alluminium) en kook tot 15 min. tot moes.Laten afkoelen. Butterscotch: Verwarm suiker met 100ml.water in een steelpannetje tot de vloeistof doorzichtig en helder is.Voeg boter toe en laat al roerend doorkoken tot een lichtbruine caramel ontstaat.Laat 5min.afkoelen. Klop dan de room erdoor,laat afkoelen. Rooster de pistachnoten kort in een koekepan. Vul sorbetglazen voor 2/3 met rabarbermoes,dekaf met een kleinlaagje butterscotch en vul het glas verder met de Griekse yogurt.Bestrooi met pistachnootjes. Geef er lange sorbetlepels bij. Tip:je kan ook hopjes of caramelvla tussen doen.Makkelijker maar niet zo goddelijk als échte butterscotch.
Receptnummer: 9234 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit recept stond bij ons in de krant, vanwege de rabarbertijd. Zó ontzettend lekker!!!
Ook na een feestmaaltijd op zijn plaats, je krijgt gegarandeerd komplimenten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept