Nieuws   Zoeken 

Aly's zuurkoolstamppot met brie en perzik
Ingredienten: (4 pers.):
1 pak maggi aardappelpuree voor ovenschotels.
1 blik perziken
300 gr.roombrie
1 blik ham
zout,peper
ovenchaal
boter
2 teentjes knoflook
1 pak (wijn)zuurkool
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak de puree klaar volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de knoflook schoon.Snijd de ham in dikke blokjes.Snijd de brie in plakjes. Kook in een pan de zuurkool in eigen vocht plm.10 min.Voeg de zuurkool aan de puree toe en pers er de knoflook boven uit.Voeg naar smaak zout en peper toe.Laat de perziken uitlekken, en snijd ze in schijfjes.Vet de ovenschaal in met wat boter en schep de helft van de stamppot erin.Verdeel hierover de blokjes ham en de perzikschijfjes.Schep de rest van de stamppot erop.Bedek dit alles met de plakjes brie.Laat de schotel in het midden van de oven in 30 min.gaar worden. Eet smakelijk!
Receptnummer: 9277 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Als je meer tijd hebt, kun je natuurlijk zelf de aardappelpuree maken.
Het is lekker fris door de perzik.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept