Nieuws   Zoeken 

Monique's hartige taart met paprika en feta
Ingredienten: (4 pers.):
6 plakjes diepvriesbaderdeeg
1 ui
2 tenen knoflook
olijfolie
500 g. vleestomaten
1/2 groene en 1/2 rode paprika
200 g. feta
4 eieren
2,5 dl. melk
peper en zout
peterselie
Bereiding:
Pel de ui en snijd hem in ringen. Hak de knoflook fijn. Snijd de paprika en de feta in kleine blokjes. Snijd de vleestomaten (zonder vocht, met vel) in blokjes. Hak de peterselie fijn. Bak de ui en knoflook zacht in wat olijfolie. Doe er dan de paprika bij en even later de tomaat. Maak op smaak met peper en zout en voeg 2/3 van de feta toe. Laat dit mengsel dan afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 g. C. Vet een springvorm in en bekleed hem met bakpapier. Doe er het bladerdeeg in en prik dat hier en daar in. Dan gaat het groentemengsel erin. Klop de eieren los met de melk en doe er de peterselie bij. Giet dit mengsel over de groente en strooi er de overgebleven feta op. Laat de taart zo'n 30 min. bakken in de oven. Geef er een lekkere groene salade bij.
Receptnummer: 9286 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Een verrukkelijke hartige taart!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept