Nieuws   Zoeken 

Tine's Mediterrane gamba's op spiesen voor op de bbq
Ingredienten: (2 pers.):
250gr.diepvries grote garnalen of gamba's,
1/2 sinaasappel,
1/2 rode peper,
3 eetl.olijfolie,
1 eetlepel basilicum(vers of diepvries van Darégal),
peper naar smaak,
1 courgette
Bereiding:
gamba's laten ontdooien. Borstel de sinaasappel goed af en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit.Verwijder de zaadjes van de peper en maak de het pepertje fijn.Klop in een kom 2 eetlepels sinaasappelsap,olijfolie,geraspte schil,rode peper,basilicum,en zout en peper tot een marinade.Laat de gamba's of garnalen hierin marineren ongeveer 30min. Was de courgette en schaaf van de courgette lange plakken b.v.met de kaasschaaf. Steek de gamba's met de courgetteplakken zigzag aan metalen spiesen of houten spiesen.Rooster ze op de bbq in 6min.gaar, of bij slecht weer onder de grill aan weerskanten 5min.op 220gr. Geef er citroenschijfjes bij. Lekker met een koude pastasalade of gewone salade met stokbrood.
Receptnummer: 9305 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Het is 30 min.marineren dat komt nog bij de bereidingstijd.Het is lekker pittig en krokant.mmmmm...
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept