Ingredienten: (4 pers.):
1 grote ui
1 rode paprika
2 el olie
2 teentjes knoflook
1 blikje mais
1 blikje kidney beans
500 gr rundergehakt
peper
3 eieren
3 el kwark
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
1 zakje taco seasoning mix
100 gr geraspte oude kaas
8 plakjes bladerdeeg
1 el bloem
2 el paneermeel
25 gr tortillachips | Bereiding:
Ui in ringen snijden. Paprika in stukjes. Olie verhitten. Knoflook erboven uitpersen. Ui en paprika ca. 5 min. zachtjes bakken. Gehakt toevoegen en rul bakken. Mais en kidney beans in zeef laten uitlekken. In kom doen: eieren, kwark, tomatenpuree, tacomix en kaas (2 el achterhouden). Door elkaar kloppen. Erdoor scheppen: gehaktmengsel, mais, kidney beans. Royaal bestrooien met peper. Oven voorverwarmen op 200 graden. Springvorm invetten. Bekleden met plakjes bladerdeeg. Bodem inprikken met een vork. Mengsel in de vorm scheppen. Rest van de kaas erover heen strooien. In midden van de oven taart in ca. 30-40 min. goudbruin bakken.
aanvulling: De paneermeel is bedoeld om op de bodem te strooien voordat het mengsel erin gaat |