Ingredienten: (4 pers.):
1 bloemkool
750 gr vastkokende aardappelen
2 uien
25 gr boter
500 gr rundergehakt
2 el olie
2 el paprikapoeder
2 teentjes knoflook
zout/ peper
½ liter vleesbouillon
¼ liter zure room
150 gr geraspte belegen kaas | Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Schil de aardappelen. Snipper de uien. Vet een ovenschaal in met boter. Kook de aardappelen bijna gaar, giet ze af en snijd ze in plakjes van 0,5 cm dik. Blancheer de bloemkoolroosjes een paar minuten in kokend water met zout en laat ze uitlekken. Bak het gehakt in de olie rul. Breng op smaak met de paprikapoeder, knoflook en zout en peper. Bekleed de bodem van de schaal met aardappelschijfjes. Bestrooi met zout en peper. Verdeel daarover eerst het gehakt en daarna de bloemkool. Giet de bouillon over de inhoud van de schaal. Verdeel de zure room over de bloemkool en strooi er de geraspte kaas over. Plaats de ovenschotel in het midden van de oven en bak de schotel in ca. 30 min. goudbruin. |