Nieuws   Zoeken 

Teatske's Turkse 'rijst met shoarma (van mijn moeder)
Ingredienten: (4 pers.):
300 gram Bulghur (bij toko, turkse winkel of betere supermarkt)
1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
1 gesnipperde ui
1 rode paprika in stukjes
500 gram shoarmavlees
zout
Bereiding:
Was de bulghur even in koud water. Bak in een ruime pan de ui en paprika in wat boter of olie. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze heel even mee. Doe de gewassen en uitgelekte bulghur erbij en voeg zoveel water toe dat de bulghur nét onder staat. Voeg zout naar smaak toe. Laat de bulghur zachtjes droog en gaar koken. Regelmatig roeren! Bak intussen het shoarmavlees. Lekker met turks brood en een salade naar keuze. Wij eten er altijd chilisaus en knoflooksaus (kant en klaar uit een flesje) bij. Eet smakelijk!
Receptnummer: 9420 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit recept heb ik van mijn moeder en die heeft het weer van een turkse mevrouw. Ik volg het recept altijd heel nauwgezet (niet teveel water, ruime pan) maar het wil maar niet lukken de bulghur echt mooi droog en loskorrelig te krijgen. Wie heeft er een goede tip? Verder is het de moeite waard om te proberen; het is een heerlijk gerecht!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept