Nieuws   Zoeken 

Barbara's lamskoteletjes met feta van de gril
Ingredienten: (2 pers.):
2 dubbele of 4 enkele lamskoteletten
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
½ theelepel chilipoeder
zwarte peper
1 theelepel rozemarijn
zout
ca. 40 gram feta
Bereiding:
Gril voorverwarmen op de hoogste stand. Feta verkruimelen. Olie vermengen met het uitgeperste teentje knoflook, de chilipoeder, wat zwarte peper en de rozemarijn. Koteletjes op een ingevet rooster leggen en insmeren met de helft van de kruidenolie. Ca. 10 centimeter onder de gril 3 minuten roosteren. Vlees omdraaien, insmeren met de rest van de olie en weer 3 minuten roosteren. Koteletjes bestrooien met wat zout, verkruimelde feta erover verdelen en nog ca. een minuut onder de gril laten staan.
Receptnummer: 9435 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Lekker met Griekse salade en stokbrood of Griekse spinazie en gekruide aardappeltjes. Het kan ook heel goed op de barbecue (of desnoods in de koekenpan). Smeer de koteletjes dan helemaal in met de kruidenolie, serveer de feta er apart in blokjes bij en geef eventueel een kruidige tomatensaus bij het vlees.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept