Nieuws   Zoeken 

Micha's gegratineerde pittige kabeljauw
Ingredienten: (4 pers.):
750 gram kabeljauwfilet
zout
peper
2 eetlepels citroensap
50 g zachte boter
2 teentjes knoflook uitgeperst
1 eetlepel fijngehakte peterselie
6 ansjovisfilet fijngehakt
50 g geraspte belegen kaas
3 tomaten in plakken gesneden
150 gram jonge kaas in plake gesneden
kruidenboter
Bereiding:
1. verwarm de oven voor op 200 graden. 2. bestrooi de filets met wat zout en peper en besprenkel ze met het citroensap. 3. roer de boter in een kommetje doreen met de knoflook de peterselie en de ansjovis. 4. bestrijk de kabeljauwfilets aan een kant met de kruidenboter leg de vis in een bestrooide oven vaste schaal. 5.bestrooi de vis met de geraspte kaas en leg er de stukjes tomaat en kaas op. 6. bak het gerecht 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de vis gaar is en de plaken kaas zijn gesmolten en lichtbruin zijn gekleurd
Receptnummer: 9437 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
serveertip:
gebakken aardappelen op pommes frites en een gemengde sapade zijn de iedieale begleiders bij het vis gerecht
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept