Nieuws   Zoeken 

Anke's babi broccoli
Ingredienten: (2 pers.):
250 gr. haasfiletlapjes of hamlapjes
in kleine reepjes
conimex marinade (fles)
olie en sesamolie
1 eetl. bloem
2 teentjes knoflook
2 uien in kl. stukjes
1 stronk broccoli
evt. 1/2 bakje champignons
1 flinke theel. sambal oelek
1 theel. djahe/halve theel. ketoembar
4 theel. bruine basterdsuiker
ketjap
rijst of mie
Bereiding:
Vlees van te voren half uurtje marineren, 1 teentje knoflook toevoegen aan de marinade. Ondertussen broccoli wassen en in kleine roosjes verdelen. Vlees bestrooien met bloem, even doorroeren en roerbakken in 2 eetl. olie en 2 theel. sesamolie. Uien, teentje knoflook, sambal, djahe en ketoembar toevoegen. Hierna ook de broccoli. Enkele minuten op hoog vuur roerbakken. Op het laatst de champignons (evt) en alles nog een minuutje roerbakken. Scheut ketjap en de suiker erbij en op laag vuur met de deksel erop nog even laten pruttelen tot de broccoli wat zachter is(niet te zacht). Serveren met rijst of mie.
Receptnummer: 9444 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept