Nieuws   Zoeken 

Tineke's ovenschotel aardappel/sperziebonen met 'shoarmavarkensvlees'
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. sperziebonen
700 gr. aardappels
6 sjalotjes
2 teentjes knoflook
650 gr. magere varkenslappen
shoarmakruiden
olie
250 gr. geraspte kaas
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 gr. Aardappels schillen en in niet te kleine stukjes snijden, sperziebonen afhalen en breken. Beiden 10 min. voorkoken. Ondertussen vlees in dobbelstenen snijden en ruim voorzien van shoarmakruiden, sjalotjes en knoflook schoonmaken en snipperen. Olie in wok verwarmen, sjalotjes en knoflook fruiten, vlees goed aanbraden. Vlees in ingevette ovenschaal, sperziebonen en aardappel erop. Geraspte kaas erover verdelen. 30 minuten in de oven.
Receptnummer: 9450 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Als je de sperziebonen en de aardappelpartjes in één pan voorkookt is het al goed gemengd. Je hebt een grote ovenschaal nodig i.v.m. de lucht in het sperziebonen - aardappelmengsel. Door de geraspte kaas heb je geen zout nodig!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept