Nieuws   Zoeken 

Joni's 'Engelse kaasfondue'
Ingredienten: (4 pers.):
1 dikke plak bakbacon (vleeswaren)
1 teentje knoflook
4 dl Murphys Irish Red biers (pijpje, 5 dl)
1/2 eetlepel citroensap
1 eetlepel grove mosterd
6 zakjes geraspte cheddar (a 100 gr, Uniekaas)
2 eetlepels maizena
3 eetlepels slagroom
Bereiding:
Bacon in piepkleine blokjes snijden. Bacon in droge koekepan uitbakken en op keukenpapier laten uitlekken. Knoflook halveren en hiermee de fonduepan aan binnenzijde inwrijven. In fonduepan bier, citroensap en mosterd op laag vuurtje tegen de kook aan verwarmen. Geraspte kaas beetje bij beetje met houten lepel door warme bier roeren tot alle kaas gesmolten is. In kopje maizena met slagroom tot glad papje roeren. Kaasfondue al roerend met maizenapapje binden. Bacon door kaasfondue roeren. Lekker met toast van wit casinobrood.
Receptnummer: 9516 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept