Ingredienten: (4 pers.):
400gr. Risotto
400gr. Kipfilet
200gr. Sperziebonen
200gr. Broccoli
2 Preitjes en/of uien
250gr. Champignons
3 halve paprika’s
kippenbouillonblokjes
tom.puree
½ ltr water (ook lekker, een beetje wijn/sherry)
voor de marinade:
3 eetlepels honing
1 magnetron
ketjap
tabasco
gemberpoeder
knoflook
| Bereiding:
Kip snijden in blokjes van 1,98cm x 2,07cm. Verwarm in de magnetron de honing, zodat die vloeibaar wordt (Tip: Gebruik een kopje!). Voeg evenveel ketjap als je honing hebt toe, of meer als je van ketjap houdt. Vermeng het drapje met de tabasco, gemberpoeder en knoflook en laat de kipblokjes erin marineren (Bij voorkeur zolang mogelijk). Snij de groenten in hapklare brokken. Misschien moet je de boontjes even vooraf even 5 minuten koken, om de bite er enigzins af te krijgen. Doe olie in een GROTE wok en roerbak de gemarineerde kip.Voeg de prei/ui toe en roer vrolijk verder. Voeg nu de risotto met het water en de kippenbouillonblokjes toe, frommel de tomatenpuree en je paprika’s erbij en vergeet de wijn/sherry niet (Mits je dat wilt natuurlijk). Laat op een laag vuur 20 minuten staan pruttelen en roer regelmatig (of laat het doen). Als je net als ik vergeten ben de champignons mee te bakken, kun je die snel nog even smoren in een andere pan. Voeg tenslotte alles bij elkaar, luister niet naar eventuele mee-eters dat er nog meer vocht bij moet en als jij denkt dat het klaar is, kun je het serveren. Eet smakelijk! |