Nieuws   Zoeken 

Tine's bieflapjes met spaghetti en pizzaiola-saus
Ingredienten: (2 pers.):
250 gr.dunne bieflapjes,
braadboter
zout en peper naar smaak,
225gr.spaghetti.

Voor de saus:
1 ui,
2 teentjes knoflook,
3 eetl.olijfolie,
1 blik tomaten in blokjes,
1 theel.gedroogde oregano,
wat olijven(naar smaak),
zonder pit,
vers geraspte oude kaas of Parmezaanse kaas,
fijngehakte peterselie.
Bereiding:
Laat het vlees op kamertemperatuur komen,snijd het vlees in kleine lapjes of laat het door de slager doen. Snipper de ui en de knoflook voor de saus.Verhit in een hapjespan of koekepan met deksel de olijfolie en fruit de ui glazig,de knoflook eventjes meefruiten.Voeg het blik tomaten en de oregano toe en laat zachtjes pruttelen 10min.Hak de olijven grof en roer ze door de saus op smaak brengen met peper en zout denk erom de olijven zijn al zout dus even proeven!!!Ondertussen kook je de spaghetti zoals het op de verpakking staat.Als het gaar is schep de spaghetti door de saus. Bak terwijl de pasta kookt de bieflapjes in 1-2min.per kant in de hete boter en bestrooi ze met peper en zout leg dit boven op de spaghetti en bestrooi het met peterselie.Zet de geraspte kaas op tafel.
Receptnummer: 9552 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept