Nieuws   Zoeken 

Ronald's romig vispotje met saffraan (en basmatirijst)
Ingredienten: (4 pers.):
200gr witvis (bijv. Zeewolf, Tilapia of Kabeljauw)
1 bakje (cocktail)garnalen
1 bakje rivierkreeftjes
2 dunne stengels prei
1 rode paprika
1 pot visfond
250ml slagroom
1 borrelglaasje witte wijn
paprikapoeder (mild)
saffraan
(verse) knoflook
basmatirijst, 1 kopje p.p.
(allesbinder)
Bereiding:
Snij de prei zo fijn mogelijk en fruit die met de uitgeperste teen knoflook met een klontje boter in een pan met anti-aanbaklaag. Week de saffraan in een bodempje water. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij ondertussen de paprika in kleine blokjes. Haal de prei uit de pan (doe maar in een magnetronbestendig bakje) en doe de visfond in dezelfde pan als waarin je de prei net hebt gefruit. Voeg de witte wijn toe en kook in de visfond de witvis voor circa 6 minuten. Haal de vis uit de fond, voeg de paprika en de geweekte saffraan toe en laat de visfond 5 minuten flink inkoken. Hou ondertussen de vis warm m.b.v. aluminiumfolie. Haal de paprika uit de visfond, doe maar bij de prei in hetzelfde bakje. Voeg de slagroom toe aan de fond en gooi de rivierkreeftjes en de garnalen erbij en verwarm deze nog een minuutje. Gooi het bakje met de groente gelijk even in de magnetron om ze weer op te warmen. M.b.v. de allesbinder kun je nu de saus op de gewenste dikte maken. Serveer de vis met een beetje paprikapoeder op een bedje van rijst en groente, met daaroverheen de saffraansaus met rivierkreeftjes en (cocktail)garnalen.
Receptnummer: 9560 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept