Nieuws   Zoeken 

Diana's bulgur met sucuk
Ingredienten: (4 pers.):
300 gr bulur kan je kopen in een turkse winkel
2 uien fijn gesnede
1 rode paprika fijn gesnede
halve sucuk turks knoflook worstje (hoefyzer)
3a4 eetlepels tomatenpuree
zout peper
water
Bereiding:
Bereiding: Was de bulghur even in koud water. Bak in een ruime pan de ui en paprika en suck in olie. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze heel even mee. Doe de gewassen en uitgelekte bulghur erbij en voeg zoveel water toe dat de bulghur 1 vinger kootje onder staat. Voeg zout naar smaak toe. Laat de bulghur zachtjes droog en gaar koken. Regelmatig roeren! Lekker met turks brood en een salade naar keuze. Wij eten er altijd chilisaus of sambal en knoflooksaus (kant en klaar uit een flesje) bij. je kan er ook turkse feta kaas bij eten of turkse yoghurt . en saldae met tomatem komkomer ui en paprika en zo voort kun jer bij eten . Eet smakelijk!
Receptnummer: 9609 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept