Nieuws   Zoeken 

Jolanda's aardappelsalade méditerranée
Ingredienten: (4 pers.):
4 eieren
600 gram voorgekookte aardappelen (in schijfjes)
zout
2 tomaten
1 rode ui
1 blikje artisjokharten (185 gram)
2 theelepels kruidenbouillonpoeder
1 teentje knoflook
Provençaalse kruiden
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels (wittewijn)azijn
peper
zak slamelange (100 gram)
12 zwarte olijven (zonder pit)
Bereiding:
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Voor de marinade/dressing: Breng intussen in een pannetje 1 dl water aan de kook. Roer er de bouillonpoeder door, schenk het dan in een kom en laat het afkoelen. Pers er dan de knoflook boven uit en voeg de Provençaalse kruiden toe. Klop er de olie, de azijn en wat zout en peper door. Kook de aardappelschijfjes in wat water met zout gaar. Spoel ze dan in een vergiet goed af met koud water en laat ze uitlekken. Schep ze door 3/4 van de marinade, houd de rest apart als dressing. Laat de saus minstens 30 minuten intrekken. Laat lekker koud worden in de koelkast. Verdeel de eieren in partjes, snijd de tomaten in partjes en de ui in ringetjes. Snijd de artisjokken in vieren. Schep dit alles door de aardappels heen. Schep de sla op een schaal en besprenkel met de dressing. Schep er de salade op en garneer met olijven.
Receptnummer: 9612 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Lekker als maaltijdsalade met stokbrood of met wat beenham of lekker stukje zalm.
Heerlijk met warme dagen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept