Nieuws   Zoeken 

Monique's sloai-meej-aai-meej-juin-meej-èèrepel
Ingredienten: (4 pers.):
kropsla
6 eieren
1 a 2 uien
8 flinke aardappels
half pakje roomboter
zout en peper
Bereiding:
Schil de aardappels en kook ze in 20 min. gaar. Kook de eieren (niet al te) hard in 8 min. Maak de sla schoon. Snipper de ui klein. Smelt de boter in een pannetje. Het wordt als volgt op het bord gemaakt: Eerst sla, deze bestrooien met gehakte ui. Daarop het ei in stukjes en daarover de warme aardappel in stukjes. Daarover gaat de warme botersaus en tot slot bestrooien met zout en flink wat peper. Tot zover het originele recept zoals ik het van mijn moeder kreeg. Ikzelf vind het lekker om er nog wat azijn over te sprenkelen en uitgebakken spekblokje over te strooien.
Receptnummer: 9665 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Voor degenen die geen Tilburgs kunnen lezen: sla-met-ei-met-ui-met-aardappel. Een typisch ouderwets armeluisgerecht (want zonder vlees) wat nog steeds heel lekker is.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept