Ingredienten: (4 pers.):
chilimarinade:
2 eetlepels sweet chilisaus
peper
Red roast chinees:
2 eetlepels red roast kruiden (TOKO)
2 eetlepels jus d'orange
Provencaal:
2 eetlepels provencaalse kruiden (silvo)
2 eetlepels olie
Sesam/ketjap:
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel ketjap manis
(eventueel bestrooien met sesamzaad)
ketjap (mijn standaard):
2 eetlepels ketjap
2 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook geperst
1 theelepel sesamolie
Sinaasappel:
1 eetlepel sinaasappellikeur
2 eetlepels sinaasappelsap
peper en zout
honing/thijm:
1 eetlepel honing
1 theelepel thijm
honing/ sinaasappel:
1 eetlepel honing
2 eetlepels sinaasappelsap
peper en zout | Bereiding:
Voor alle marinades geldt: ingredienten mengen en naar keuze kip/varkensvlees/rundvlees/vis of garnalen erdoor mengen en laten marineren. Vlees kan je lekker de hele dag laten marineren. De vis ongeveer een uurtje. Vervolgens de boel op spiesjes doen, eventueel afgewiseld met stukjes ananas, ui, paprika, courgette/aubergine, champignons etc. Dit zijn maar een paar van de meest eenvoudige dingen die ik met mijn vlees/vis doe. Meestal gebruik ik deze marinades voor vlees of vis dat ik ga roerbakken. Vooral de ketjap doe ik erg vaak. |