Nieuws   Zoeken 

Sonja's biefstuk in bonensaus (traditioneel cantonees)
Ingredienten: (4 pers.):
400 gram biefstuk
1 groenepaprika
1 rode paprika
1 gele paprika
2 grote uien
2 eetlepels ketjap
2 eetlepel sesam of olijfolie
4 eetlepels hoisin saus
4 dl bouillon
allesbinder
Bereiding:
Snij de biefstuk in reepjes. Maak een marinade van de ketjap en1 eetlepel olie. Laat het vlees marineren (liefst lekker lang). Snij de paprika's in smalle reepjes en de uien in halve ringen. Bak de vleesreepjes met marinade in een hete pan zonder olie. Als ze bruin zien uit de pan nemen en warm houden in alu folie. In dezelfde pan 1 eetlepel olie verhitten en de paprika en ui 3 minuten op hoog vuur bakken. Voeg bouillon en hoisinsaus toe en laat 2 minuten goed koken. Binden met allesbinder en als laatste de vleesreepjes toevoegen en goed doorwarmen. Lekker met witte rijst of wilde en witte rijst.
Receptnummer: 9724 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Als de voorbereiding gedaan is staat dit supersnel op tafel. Het is meer werk de groenten te snijden dan om het klaar te maken.
Hoisinsaus is te koop bij de toko maar de albert hein heeft het ook.
De sesamolie maakt het extra apart dus als je het hebt......

Voor 2 personen neem ik meestal 2 paprika's (middelmaat, rood en groen) en 1 ui, samen ongeveer een 400 gram.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept