Nieuws   Zoeken 

Ody's zoete varkensfilet met bataat en sugarsnaps
Ingredienten: (1 pers.):
1 lekker stukje vakensfilet
1 zoete bataat
2 handjes sugarsnaps
wat roomboter
wat zout
1 kleine reep pure chocola
Bereiding:
Schil de bataat, snij hem in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm en kook ze in water in een paar minuten gaar. Laat de blokjes uitlekken en bak ze daarna in hete roomboter goudbruin en strooi er wat zout op. Ontdoe de sugarsnaps van de puntjes en de draden en kook ze daarna in water beetgaar. Laat ze uitlekken, strooi er wat zout overheen en bak ze vervolgens nog even na in de boter van de bataatblokjes. Bestrooi de varkensfilet met wat zout en bak hem aan twee kanten mooi bruin in hete roomboter. Leg op het laatst een paar blokjes pure chocola op het vlees en laat ze smelten. Zorg dat de gesmolten chocola niet met de pan in aanraking komt. Serveer het vlees, de bataatblokjes en de sugarsnaps op een warm bord. Lekker met een zoete rode wijn.
Receptnummer: 9807 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Je kan de chocola ook vervangen door mangochutney, cranberrysaus of abricozencompote. In plaats van bataat kun je ook gekookte zoete bakbanaan gebruiken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept