Nieuws   Zoeken 

Vera's ovenschotel rijst/spitskool/gehakt
Ingredienten: (4 pers.):
4 ons gehakt
zakje gesneden spitskool (klein)
zakje nasikruiden van conimex
1/2 bakje champignons(hoeft er niet perse bij)
rijst voor 3 a 4 personen
klein pakje slagroom (ik gebruik altijd de houdbare)
geraspte belegen kaas (ong 1/2 3/4 zakje)
bouillon blokje
Bereiding:
Rijst koken . Ondertussen kan je de gehakt rul bakken champignons en bouillonblokje erbij en daarna spitskool erbij doen en even laten roerbakken. Als laatste de gewelde nasigroenten erbij doen even doorroeren. In een pannetje de slagroom opwarmen en de geraspte kaas erbij doen. In een ovenschaal roer je de rijst met gehakt en groente doorelkaar en daarna doe je de saus er over heen. In de oven 30min. op 200 graden en eet smakelijk. Lekker met een tomaat/komkommersalade erbij!
Receptnummer: 9865 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Dit kan je ook van te voren klaar maken en even in de koelkast wegzetten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept