Nieuws   Zoeken 

Suzanna's bloemkool-tomaat-gehakt-ovenschotel
Ingredienten: (3 pers.):
300 gram gehakt
3-4 tomaten
1 grote ui
vleeskruiden
250 gram aardappelschijfjes
1 (kleine!) bloemkool
een ruime ovenschaal

aanvulling:
saus:
ei
melk
maizena
kaas
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 2. Vet de bakvorm in. 3. Kruid het gehakt, rul het in de koekenpan en gooi na een tijdje de ui (kleingesneden) erbij. Als dit lekker bruin gebakken is (niet té bruin, het moet nog in de oven!) laat het dan nog even staan. 4. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook hem dan heel lichtjes (niet gaar koken!) met een beetje zout, kruiden en een scheutje olie. Doe hetzelfde met de aardappelschijfjes. 5. Snijd de tomaten in schijfjes 6. Verdeel de helft van het gehakt over de bodem van de ovenschaal, doe de bloemkool roosjes erop en doe de rest van het gehakt eroverheen. 7. Doe daarop de aardappelschijfjes met de tomaatschijfjes 8. Maak als laatste een sausje van ei, melk, maizena en kaas om een mooi knapperig korstje te krijgen 9. Zet de schaal in de oven en laat het gerecht in 20-30 minuten gaar worden.
Receptnummer: 9870 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Je kunt in plaats van aardappelschijfjes ook aardappelpuree gebruiken, misschien maakt dat het ook wat vochtiger en dus lekkerder.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept