Ingredienten: (2 pers.):
300 g visfilet (kabeljauw, roodbaars, schol, zalm....)
klein pakje gerookte spekblokjes
2-3 uien in ringen
verse of gedroogde pepertjes, hoeveelheid naar smaak
(sambal of bv West Indian hot pepper sauce kan ook)
ketjap
boter of margarine
paneermeel | Bereiding:
Zet de oven aan op 200 graden. Bak de spekjes uit in een beetje boter of margarine. Giet er wat vet af als het erg veel is. Bak dan de uien en de pepertjes, verse in ringetjes, gedroogde verkruimeld. Als je sambal of pepper sauce gebruikt, dan pas erbij doen als de ui lichtbruin is. Maak op smaak met ketjap, pas op, want het spek is al zout. Vet een ovenschaal in, doe hierin een laagje vis, het spekmengsel, dan weer vis. Bestrooi met paneermeel, hier en daar een klontje boter, zet in de oven en laat het in ongeveer 20-25 minuten gaar en bruin worden. |