Nieuws   Zoeken 

Saskia's indische nasi goreng
Ingredienten: (4 pers.):
'n rode en 'n groene paprika
150 gram champignons
250 gram half om half gehakt
'n grote tomaat
2 lente uien of een kleine dunne prei
half kopje ketjap manis
'n ui, 'n teentje knoflook
500 gram rijst
3 tot 4 maggiblokjes
'n theelepel sambal oelek (voor de liefhebbers)
olie
Bereiding:
De rijst koken. De paprika's nadat de pitjes verwijderd zijn in kleine blokjes snijden. De champignons in partjes van ongeveer een halve centimeter snijden. De tomaat in partjes snijden. De lente ui (of de prei) grof schuin snijden. De ui fijnsnijden, de knoflook kneuzen en fijnsnijden en in olie lichtbruin fruiten. Het gehakt verkruimelen en meebakken tot het een beetje bruin is. Dan de tomaat toevoegen. Als de tomaat zqacht wordt, de paprika's, champignons, lente ui (of prei) en sambal toevoegen en even mee laten bakken. Daarna de rijst en maggiblokjes en de ketjap erbij doen. Dit alles goed door elkaar mengen. Al roerend ongeveer 5 minuten laten bakken, zodat het niet aanbakt.
Receptnummer: 9896 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Je kunt het eventueel serveren met een garni van gebakken uitjes en kroepoek
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept