Nieuws   Zoeken 

Henri's alpenbal
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram half om half
2 lente uitjes
2 eieren
1 theelepel knoflookpasta
1 zakje Parmakaas
gehaktkruiden
panneermeel
Bereiding:
Doe de inhoud van de twee eieren in een schaaltje. Voeg hierbij de gesnipperde lente uitjes, de knoflookpasta, de parmakaas, de gehaktkruiden en twee eetlepels panneermeel. Roer het geheel goed door elkaar totdat alles gelijkmatig verdeeld is. Doe het gehakt in een grote kom. Maak een kuiltje in het gehakt en giet daarin het mengsel. Nu alles goed door elkaar kneden. Met natte handen de 4 ballen rollen en ze in een hete pan goudbruin bakken. Daarna 15 minuten laten doorgaren.
Receptnummer: 6753 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Henri Post
Opmerking:
Neem in plaats van de standaard gehaktkruiden eens lekkere variaties. In gespecialiseerde pasta winkels zijn prachtige combinaties te vinden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept