Hertveldt 's simpel lekker boerengerecht
Ingredienten: (6 pers.):
6 mooie verse opgelegde haringen(liefst niet uit een bokaal) met veel ui.
Aardappelen
zout
Bereiding:
Schrob de aardappelen schoon. Doe ze zonder te schillen in ruim water met zout en een beetje boter of olijfolie(om het overkoken tegen te gaan). Laat gaar koken en giet af. Doe ze opnieuw in de kom en laat het overtollig vocht verdampen op een zacht vuutje. Schik op de borden, snij ze laat er een beetje boter op smelten en voeg een beetje zout toe.
Ontdoe de haring van zijn graat en leg hem bij de aardappelen. Schik de uien op de haring. Vlug klaar, lekker en goedkoop. Smakelijk.
Receptnummer: 2828 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 16 min. | Meer recepten van: Hertveldt Gentil
Opmerking:
In de plaats van opgelegde haring kan er ook kop (gekooke varkenskop) gebruikt worden. Wij, in vlaanderen noemen dit vlees: kop, van 't hoofd, penskes, enz... Aardappelen in de schil en kop is zeer lekker. Zorg voor goede mosterd waarmee de kop ingesmeerd wordt. In Gent is er een fabriekje die nog artisanale mosterd maakt( niet ver van het Gravensteen). Maak er eens een uitstapje van. Smakelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept