Sandra's lofbootjes
Ingredienten: (8 pers.):
500 gr champignons
250 gr haricots verts
1 a 2 struikjes lof
1 teentje knoflook
2 eetlepels fijngehakte peterselie
50 gr boter
zout en versgemalen peper
125 ml creme fraiche
stukje overjarige of oude kaas
Bereiding:
Voorbereiden:
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Maak de haricots verts schoon. Snijd het onderste stukje van de struikjes lof en haal de bladen los. Hak de knoflook in kleine stukjes of gebruik een knoflookknijper.
Bereiden:
Kook de haricots verts in borrelend water met wat zout beetgaar. Doe ze in een vergiet en dompel ze in koud water.
Laat ze uitlekken. Bak de champignons met de knoflook op een vrij hoog vuur in enkele minuten knapperig en lichtbruin.
Strooi er zout en peper op. Meng de haricots verts, de peterselie en de champignons door elkaar. Roer de creme fraiche erdoor. Vul de lofbootjes met dit mengsel.
Schaaf mooie dunne krullen van een stuk oude kaas en garneer hiermee de gevulde lofbootjes.
Receptnummer: 2336 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: sandra
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept