Rekha's Pittige Roerbak Kip |
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr kipfilet
1 madam janet peper (rood)
ketjap manis (zoetzuur)
zout
peterselie
tomatenketchup of tomatenpuree
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie of zonnebloemolie | Bereiding:
Snij de kipfilet in blokjes of reepjes. Snij de helft van de madam janet zeer fijn (of even fijnmalen in de keukenmachine). Meng deze met de olie, fijngesneden ui en knoflook en fijngehakte peterselie, zodat er een marinade ontstaat. Schep hier de gesneden kipfilet doorheen en laat het gheel gedurende 5 a 6 minuten staan. In een wok of koekenpan met anti-aanbaklaag de kip in ongveer 6 a 7 minuten roerbakken. Een eetlepel tomatenketchup of tomatenpuree erdoorheen voor de kleur en voor een iets mildere smaak.
Serveren met Basmati of Pandang rijst en groente naar keuze.
|
Receptnummer: 2589 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Rekha |
Opmerking: Dit is een oud familierecept dat ik met u wil delen. Serveertip: de kip kan ook met aardappeltjes (gebakken of gekookt) geserveerd worden, specieboontjes zijn hier een lekkere combinatie bij. Vindt u een madam janet te heet, dan kunt u deze vervangen door witte peper. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |