Nieuws   Zoeken 

Beppie's raapstelen (voor Ingrid)
Ingredienten: (4 pers.):
8 bosjes jonge of
4 bosjes oude raapstelen.
35 gr. boter
wat zout.
E.v 1 1/2 kilo aardappelen
om er een stamppot van te maken!
Bereiding:
Snijd de worteltjes en de harde uiteinden van van de blaadjes af. en was ze goed. Snijd de raapstelen dan in kleine stukjes. Zet ze op met zo weinig mogelijk water en laat ze gaar worden, ong. 1/4 tot 1/2 uur. Laat het uitlekken in een vergiet en stoof het ong. 5 minuten in een sausje van 30 gr. boter, 30 gr. bloem, 2 1/2 dl melk. (Kan eventueel ook met een groentensaus uit een pakje)!! NB. Bij oude raapstelen moet je iets meer water toevoegen en het moet ook iets langer koken, Het lekkerst is om er dan een stamppot van te maken! Met aardappelen natuurlijk! Dit is de manier zoals mijn moeder het vroeger maakte, ik kan je wel vertellen dat het dan altijd janken was!! Het is omdat je er om vroeg!! Ik vond en vind het nog steeds niet lekker, (denk ik)! Ben nu meer dan 45 jaar getrouwd en heb het nooit meer gegeten! (jeugdtrauma)!!!
Receptnummer: 5582 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Je kunt ook de jonge raapstelen rauw verwerken in een stamppot met uitgebakken spekjes, dat lijkt mij eigenlijk de lekkerste manier!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept