Nieuws   Zoeken 

Geitenkaastaart met artisjokkehartjes van Els
Ingredienten: (4 pers.):
5 plakjes bladerdeeg
10 kerstomaatjes
1 blikje artisjokkehartjes
8 zwarte olijven zonder pit
2 eieren
1 dl slagroom
150 gr. hollandse geitenkaas
1 tl tijm
1 tl oregano
zout en peper
boter voor het invetten
Bereiding:
Bladerdeeg ontdooien en de oven vast voorverwarmen op 220 graden. Halveer de kerstomaatjes. De artisjokkehartjes ook halveren en in stukjes snijden. Olijven in stukjes snijden. De kaas raspen. Klop de eieren los met de slagroom en roer vervolgens de kaas, tijm, oregano, zout en peper erdoor. Vet een taartvorm, rol de bladerdeeg uit tot een lap en leg het in de vorm. Prik wat gaatjes in de bodem en verdeel het ei-kaasmengsel erover. Verdeel dan de artisjokkehartjes, olijven en tomaatjes erover. Leg de tomaatjes wel met de bolle kant erin. Schuif de taart in de oven en bak hetin ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar. Frisse salade erbij, lekker glaasje witte wijn (rode mag ook natuurlijk) en eet smakelijk!
Receptnummer: 4341 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Els herrenberg
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept