Ingredienten: (4 pers.):
1 bloemkool
zout
200gr reepjes mager spek
1 flinke ui
1 eetl olie
1 zakje kerrie saus
25 gr boter
3 sneedjes brood
100 gr versgeraspte oude goudse kaas
| Bereiding:
Kook de schoongemaakte en in roosjes verdeelde bloemkool in water met wat zout in ca 8 min beetgaar, giet af en laat uitlekken. Snipper de ui. Maak de kerriesaus volgens de aanwijzingen klaar. Smelt de boter. Verkruimel het brood zonder de korst. Schep de gesmolten boter, het broodkruim en de geraspte kaas door elkaar. Verwarm de oven voor op 220C. schep de bloemkoolroosjes in een lage ovenschaal. Verhit de olie in een koekenpan en laat het spek en de ui bakken tot de ui begint te kleuren. Schep het spekmengsel over de bloemkool. Schep er de kerriesaus over. Verdeel er het broodkruimelmengsel over en zet de schaal ca 10 min in de hete oven tot de bovenkant mooi gekleurd is. |