Nieuws   Zoeken 

Kris en Tjerk's brownie
Ingredienten: (12 pers.):
Chocoladesaus;
*100 gr puur chocolade
*100 gr boter
*150 gr zelfrijzend bakmeel
*75 gr butterscotch chocolade
*25 gr amandel schaafsel
Beslag
*4 eieren
*1/2 eetlepel zout
*300 gr lichtbruine basterd suiker
Ovenschaal 20X30cm of 25cm rond
Oventemperatuur 175 C
Bereiding:
Chocoladesaus; Doe de puurchocolade samen met de boter (op kamer temperatuur) in een schaaltje en smelt dit in de magnetron. Tussentijds saus doorroeren. Laat de saus afkoelen en voeg het bakmeel, de butterscotch en het amandelschaafsel toe. Meng dit tot een glad beslag. Splits nu de 4 eieren. Klop het eiwit in een schone, vetvrije kom op met 150 gr basterd suiker. Doe eigeel, 150 gr basterd suiker en het zout in een kom en klop dit op. Schep nu met een spatel alles in een grote kom deel voor deel door elkaar tot een glad beslag. Giet het beslag in een ingevette ovenschaal en zet dit gedurende 50 tot 60min. in een oven op 175 graden.
Receptnummer: 7080 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 75 min. | Meer recepten van: Kris en Tjerk
Opmerking:
Bij het smelten van de chocolade; per 100gr / 30 sec nooit boven de 350 Watt om een verbrande smaak te voorkomen. Zorg dat de chocoladesaus koud is voordat je het gaat gebruiken in het beslag.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept