Ingredienten: (12 pers.):
Chocoladesaus;
*100 gr puur chocolade
*100 gr boter
*150 gr zelfrijzend bakmeel
*75 gr butterscotch chocolade
*25 gr amandel schaafsel
Beslag
*4 eieren
*1/2 eetlepel zout
*300 gr lichtbruine basterd suiker
Ovenschaal 20X30cm of 25cm rond
Oventemperatuur 175 C | Bereiding:
Chocoladesaus; Doe de puurchocolade samen met de boter (op kamer temperatuur) in een schaaltje en smelt dit in de magnetron. Tussentijds saus doorroeren. Laat de saus afkoelen en voeg het bakmeel, de butterscotch en het amandelschaafsel toe. Meng dit tot een glad beslag. Splits nu de 4 eieren. Klop het eiwit in een schone, vetvrije kom op met 150 gr basterd suiker. Doe eigeel, 150 gr basterd suiker en het zout in een kom en klop dit op. Schep nu met een spatel alles in een grote kom deel voor deel door elkaar tot een glad beslag. Giet het beslag in een ingevette ovenschaal en zet dit gedurende 50 tot 60min. in een oven op 175 graden. |