Ingredienten: (4 pers.):
150 gram gekookte schouderham
100 gram ontbijtspek (plakken)
2 uien
40 gr. boter
40 gr. bloem
4 dl kruidenbouillon
125 gr. creme fraiche
300 gram penne regate
mespunt dragon
mespunt dille
parmezaanse kaas | Bereiding:
Snijd de ham en het ontbijtspek in reepjes.Verhit de boter en laat de ui glazig worden. Roer er de bloem door en voeg lepel voor lepel de bouillon toe. Roer de creme fraiche door de saus.
Schep er de ham en ontbijtspekreepjes doorheen en laat de saus ca. 10 min. zachtjes pruttelen. Af en toe roeren.
kook intussen de pasta beetgaar. Breng de saus op smaak met peper en roer er de dragon en dille doorheen. Giet de
pasta af en laat uitlekken. Schep er de saus door. Zet de parmezaanse kaas apart op tafel. Tijdens het bereiden minimaal 2 glaasjes rode of witte wijn nuttigen.
Succes, groeten, kees |