Sarabethjes typisch belgisch witlof
Ingredienten: (2 pers.):
3 dikke witlof struikjes
3 plakken ham
ontbijtspek
aardappelen stuk of 7
maggi champignonsaus
boillonblokje tuinkruiden
kaas om te gratineren
kerriepoeder
Bereiding:
de witlof wordt afgekookt in water met een bouilonblokje tuinkruiden. De helft van de witlofstronkjes draai je in met ham de andere helft met ontbijtspek. Als u houdt van kaas kan u eerst de witlof in kaas draaien en dan pas in ham. Het water waar de wilof ingekookt heeft daar maakt u de saus van. Alles wordt in een ovenschotel geschikt en u giet er de champignonsaus (kerrie toevoegen naar smaak) over en gratineert het met kaas. Deze schotel kan in de voorverwarmde oven totdat er een bruine korstlaag is Aardappelen nog schillen waar je dan eventueel puree van maakt. Deze kan ook in de oven om gegratineerd te worden.
Receptnummer: 10098 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept