Nieuws   Zoeken 

Singapore Honey Chicken (Kip in honingsaus) van Chris
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg kipfilet
2 eetlepels gemberpoeder (djahe)
snufje zout
150 ml olie(liefst arachide olie)

voor de saus:
10 eetlepels tomatenketchup
4 eetlepels azijn
3 eetlepels ketjap
6 eetlepels water
3 eetlepels honing

rijst ( denk eens aan Basmatirijst of Pandanrijst)
is veel smakelijker dan de ned snelklaarrijst.
Bereiding:
Maak blokjes van de kipfilet. Doe de gemberpoeder eroverheen en een snufje zout.Doe de olie in een wok(pan) en maak deze goed heet. Bak de blokjes kip bruin. Meng ondertussen de ingredienten voor de saus.Voor de liefhebbers van veel saus,neem rustig de helft extra. Als de kip bruin is, giet de saus in de wok eroverheen en laat alles even iets indikken. Lekkker met een blik boontjes erbij.
Receptnummer: 10122 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit soort recepten wordt in Singapore veel gegeten, het is snel klaar en erg lekker.Heb dit van een Singapore-chinees.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept