Nieuws   Zoeken 

Natacha's auberginerolletjes met yoghurtsaus
Ingredienten: (4 pers.):
2 aubergines
voor de vulling:
1 grote ui
3 teentjes knoflook
2 grote groene paprika's en 1 kleine rode paprika
1(je kan de rode ook vervangen door een gele, dat geeft een iets zoetere smaak)
1 courgette
4 à 5 trostomaten, geblancheerd en in blokjes gesneden, gebruik het vruchtvlees wel
4 eetl.olijfolie
eventueel een groentenbouillonblokje of zeezout, naargelang de smaak, je kan ze ook perfect combineren
zwarte peper
een half bosje peterselie, gehakt
ongeveer 5 muntblaadjes, gehakt
1 tlp limoengras
2 tymtakjes
2 laurierblaadjes
2 tpl.paprikapoeder, liefst zachte
1/5 tlp.dragon
voor de yohurtsaus:
0.30 liter volle natuuryoghurt
1 eetl.mayonaise
halve ui, gehakt
1 teentje look, gehakt
kwart bosje peterselie, gehakt
zwarte peper
1 tlp.zout
2 muntblaadjes, gehakt





Bereiding:
Je snijdt de aubergines in de lengte in schijven van ongeveer 1 cm dikte (dit zal onveer 6 schijven per aubergine opleveren). Je legt de schijven op aluminiumfolie en bestrooit ze met voldoende zeezout, zo zal de kleur beter behouden blijven en de smaak van de aubergine zal minder bitter zijn. Deze schijven zet je even opzij en laat je een half uur trekken. Dan bak je de schijven aan beide kanten in een overvloedige hoeveelheid olijfolie, tot ze een mooie bruine kleur hebben. Wanneer de schijven klaar zijn zullen ze de grote hoeveelheid olijfolie die ze hebben opgenomen, vanzelf terug loslaten. Wanneer deze klaar zijn, dan leg je ze apart in een schaal of op een groot bord. De yoghurtsaus: Voor je aan de vulling begint, bereid je best eerst de yoghurtsaus, dan kan die al wat trekken in de koelkast. je mengt de yoghurt met de rest van de kruiden en als laatste voeg je de mayonaise toe. Het is mogelijk dat je iets minder of iets meer nodig hebt, dat hangt van je persoonlijke smaak af. Dan meng je alles grondig tot je een lopende, maar dikke saus bekomt. Die zet je even in de koelkast. De vulling: Je verhit de olijfolie in een diepe pan of wok.Let wel op dat je over een deksel beschikt. Daarin fruit je de ui, de gehakte look, de parika`s en 3/4de van de munt. Dit zal onveer 7 minuten nodig hebben. Dan voeg je de courgette toe en dit mengsel laat je 15 min pruttelen met het deksel erop, je kan indien nodig een beetje water toevoegen. Dan voeg je de blokjes tomaat toe, maar let erop dat je er 1 overhoudt voor de latere garnering. Dat oogt zeer mooi. Dan voeg je de rest van de verse kruiden toe en je laat het mengsel nog eens een 15-tal minuten pruttelen. Zet dan de vulling even opzij. Je neemt vervolgens een schaal (een ovenschaal of een diepere kom, iets dat mooi oogt op tafel) en je legt de gebakken aubergineschijven erop. Die bedek je voor de helft met de vulling en je sluit ze met een tandenstoker. Als ze er niet allemaal ingaan leg je ze gewoon op elkaar, dat ziet er niet onaardig uit. Je bestrooit het geheel met de blokjes tomaat en eventueel wat peterselie. Serveer met de yoghurtsaus en eventueel met rijst of groene tagliattelli, die kan je dan ook kan overgieten met wat yoghurtsaus.
Receptnummer: 10212 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Dit recept kan je ook klaarmaken met vlees , nl. lamsboutjes in stukjes gehakt. Die voeg je dan samen toe met de parika, ui, look, en munt, maar gebruik dan enkel groene paprika en iets meer munt. De rest van het recept blijft hetzelfde.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept