Ingredienten: (4 pers.):
1 1/2 Liter kippenbouillon van 3 bouillontabletten,
1 flinke ui,
1 prei,
1 flinke winterpeen,
1 venkel,
250 gram gerookte spekblokjes of reepjes,
2 laurierblaadjes,
1 bosje peterselie,
21/2 ons kipfilet,
2 ons rijst,
1 0ns oude geraspte kaas,
zout en peper naar smaak,
olie of boter.
| Bereiding:
Zet de bouillon met de in stukjes gesneden kip op. Doe in een flinke braadpan de olie en fruit de in stukjes gesneden ui met de spekblokjes tot een lekker bruin kleurtje.Doe dan de in stukjes gesneden wortel,venkel en de prei in ringetjes de gehakte peterselie met de laurierblaadjes.Vul de braadpan met de bouillon en het kippenvlees tot alles onderstaat,en laat dit zachtjes 20 minutjes koken met de deksel op de pan. Doe dan de rijst erbij en laat nog zo'n 8 min.koken e.v.t.bouillon toevoegen als alles niet meer onder staat.Even proeven om te kijken of er zout en peper bij moet.De soep is klaar.Serveren met geraspte kaas. |