Nieuws   Zoeken 

Barbara's Turkse spinazie/gehaktschotel
Ingredienten: (2 pers.):
1/2 eetlepel olie
1 ui
250 gram lams- of rundergehakt
1 stevige tomaat
2 teentjes knoflook
¾ theelepel sambal
½ blikje tomatenpuree
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
50 gram rijst (= ca. 115 gram gekookt)
pot bladspinazie van Bonduelle (uitlekgewicht 340 gram, of diepvries of vers)
zout, peper
Bereiding:
Kook de rijst gaar of gebruik een restje gekookte rijst. Snipper de ui. Ontvel de tomaat, verwijder vocht en zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Laat de spinazie uitlekken. Fruit de uisnippers ca. 2 minuten in de olie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Daarna ca. 3 minuten zachtjes laten sudderen. Tomaatblokjes, uitgeperste teentjes knoflook, tomatenpuree, sambal en peterselie toevoegen en alles al omscheppend nog 2 minuten zachtjes laten bakken. Rijst en uitgelekte spinazie toevoegen en het gerecht goed doorwarmen. Indien nodig op smaak brengen met zout en peper.
Receptnummer: 10268 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Genoemde bereidingstijd is exclusief het koken van de rijst. Lekker met tomaten/uiensalade met feta en eventueel wat Turks brood.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept