Nieuws   Zoeken 

Angelique's speculaas-appeltaart
Ingredienten: (10 pers.):
-1 kg goudreinetten
100 gr rozijnen/krenten
100 amandelen
pakje spijs (baukje)
200 gr (room)boter/margarine óf
bona bakgraag is ook erg lekker!
250 gr bruine basterdsuiker
250 gr zelfrijzend bakmeel
2 eetl. koek en speculaaskruiden (busje van Silvo)
kaneelpoeder
1 zakje vanillesuiker óf enkele druppels
vanille essence
citroensap
ca. 2½ ei
2 el custard
scheutje melk
========================
aanvulling: bij 250 gram boter (heel pakje)
375 gram zelfrijzend bakmeel
Bereiding:
Hier een heerlijk eigen bedachte variant op de hollandse appeltaart. De speculaas-appeltaart! Leuk maar ook zeer lekker in deze (sinterklaas) periode. Je hebt een springvorm nodig en vet deze in,en bestrooi met wat bloem. 1)Schil de appels en maak er blokjes van. Doe deze in een grote kom en besprenkel de appelblokjes met citroensap om verkleuren te voorkomen. Strooi er kaneel over heen. Doe er 2 eetlepels custard met een scheutje melk door en de rozijnen/krenten en de amandelen (fijn gemaakt) er doorheen, goed hutselen. 2)Mix de boter,bruine basterdsuiker,vanille suiker,wat citroensap,goed. Doe er 1 ei maak en maak er een smeuïge massa van. Maak het zelfrijzend bakmeel los en meng daar de koek/speculaaskruiden door. Kan meer naar smaak. Goed mixen tot een mooi gald geheel. 3)neem ¾ van het deeg om de bodem+zijkanten van de vorm te bedekken. 4)Neem een bord of kom voor de amandelspijs en meng er 1 ei doorheen. Smeer dit geheel uit over de bodem. 5) Verdeel hierover de inhoud van de kom met appels. 6) En eindig met weer een laagje deeg. Erg lekker is om dit helemaal plat te rollen maar ook de standaard repen is ook goed. 7) bestrijk de taart met 'n ½ ei Laat de taart in 60 minuten gaar worden! aanvulling: oven op 180 graden
Receptnummer: 10305 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 80 min.
Opmerking:
Echt een heerlijk recept,ik heb er veel complimenten over gehad van de week met mijn verjaardag.
I. pv. rozijnen/krenten en geprakte amandelen,zou je ook 1 zakje studentenhaver aan de blokjes appel kunnen toevoegen. Om de taart te versieren,zou je hele gewassen amandelen kunnen nemen.
Ziet er dan net zo uit als gevulde speculaas.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept