Rudi's Friese erwtensoep met een Oosters tintje |
Ingredienten: (4 pers.):
200 gr. rookspek
3 speklapjes zonder zwoerd
1 rookworst (tip: C1000)
300 gr. fricandeau of krabbetjes
1 prei
2 uien
1 pak erwtensoepgroente
1 pak erwtensoep (Honig)
1 el ketjap manis
roggebrood
evt. katenspek
| Bereiding:
Kook de speklapjes, fricandeau en het spek in ± 30 min. gaar met wat zout. Tip: doe dit de avond van te voren of 's morgens. Laat het vlees afkoelen en snij het dan in stukjes. (Verwijder het zwoerd van het rookspek). Doe anderhalve liter water in de pan en volg de aanwijzingen op het pak van Honig. Snipper de ui en snij de prei in ringen. Zodra de soep kookt, voeg je de uien en erwtensoepgroente toe. Laat de soep nog 30 min. zachtjes koken. Af en toe even roeren. Snij ondertussen de rookworst in plakjes. Voeg na ± 15 minuten de prei en het vlees toe. Voeg tenslotte vlak voor het opscheppen nog 1 el ketjap toe en roer dat door de soep. Serveer met roggebrood en katenspek. Je kunt de speklapje ook halveren en deze op het roggebrood doen. |
Receptnummer: 10322 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 90 min. |
Opmerking: Eet smakelijk en laat eens weten hoe je het vond. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |