Nieuws   Zoeken 

Spruit-spekballetjes van Patries
Ingredienten: (4 pers.):
spruitjes naar gelang per persoon
flinterdun gesneden gerookt spek
boter
muskaatnoot, peper en zout
Bereiding:
Maak de spruitjes schoon, verwijder de buitenste blaadjes en snij het stronkje bij. Blancheer ze beetgaar in gezouten water, laat ze schrikken onder koud water en laat ze vervolgens uitlekken. Kruid ze met peper en noot, rol elk spruitje in een half plakje spek en zet ze vast met een houten prikker. Bak ze aan in boter. Lekker als voorgerecht met slaatje en toastje of ook als lunch met gebakken aardappeltjes. Smakelijk!!
Receptnummer: 10329 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept