Ingredienten: (4 pers.):
350 gr gebakken kipfilets
250 gr belegen kaasblokjes
1 pakje gemengde sla
150 gr gepelde noordzeegarnaaltjes
3 stengels bleekselderij
50 gr licht geroosterde amandelschilfers
2 hardgekookte eieren
Peterselie
Citroenpartjes
coctailsaus kant en klaar gekocht of zelfgemaakt
(zie recept) | Bereiding:
Snij de gebakken kipfilets, de bleekselderij rondom ontdaan van de harde draadjes, en de kaasblokjes in kleine stukjes. Leg de gemengde sla op de bordjes en verdeel hierover de kipblokjes, garnalen, de kaas en de selderij. Lepel de coctailsaus, zelfgemaakt met 2 dl mayonaise, 1 dl opgeklopte room, 2 eetl tomatenketchup, 1 eetl cognac of whisky, enkele druppels Engelse saus, en 1 koffielepel tomatenpuree over het slaatje op de borden. Verkruimel de hardgekookte eieren hierover samen met de geroosterde amandelschilfers. Garneer het geheel met de peterselie en de citroenpartjes. Serveer met warme toast en boter. |