Mayken's sperzieboontjes uit de Périgord
Ingredienten: (4 pers.):
750 g sperzieboontjes
zout
3 sjalotten
1 teentje knoflook
25 gr. boter
150 gr. mager rookspek, in blokjes gesneden
1 el bloem
¼ l melk
mespunt gedroogde tijm
evt. 2 el fijngehakte peterselie
Bereiding:
Haal de sperzieboontjes af en breek ze door. Kook ze in ruim water met wat zout, zonder deksel op de pan, in 10 tot 15 min. beetgaar. Giet ze af en laat ze uitlekken. Snipper, terwijl de boontjes koken, de sjalotten en de knoflook. Verhit de boter in een pan en bak het spek knapperig. Laat de ui en de knoflook kort meefruiten. Voeg de bloem toe en blijf 1 minuut roeren. Roer er scheutje voor scheutje de melk door. Breng op smaak met de tijm. Schep de boontjes door de saus en laat kort doorwarmen. Bestrooi desgewenst met peterselie.
Receptnummer: 1044 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Mayken Ongersma
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept