Ingredienten: (12 pers.): 
1 kg. moesappels 
100 gr. suiker 
1 rol beschuit 
3 eieren 
50 gr. boter 
2 theelepels kaneel 
1 theelepel gemberpoeder 
snufje kruidnagel 
125 gr. rozijnen of gedroogde abrikozen 
of gehakte gember. 
poedersuiker. |   Bereiding: 
- verwarm de oven voor op 175 c [hete lucht 160c] - maak van de appels een moes met een bodempje water. -verkruimel de beschuiten. - split de eieren en klop de eiewitten stijf in een vetvrije kom tot hij pieken vormt. - vet een lage taartvorm [24 cm.] in. -roer vervolgens de beschuiten, suiker, boter,kaneel,gemberpoeder,kruidnagelpoeder,rozijnen en eierdooiers door de moes. - spatel de eiwitten er luchtig door en doe het direckt in de taartvorm. -strijk de bovenkant glad. -bak de taart in het midden van de oven in ca. 50-60 min. goudbruin en gaar. - afwerking:laat de taart afkoelen en bestrooi hem met poedersuiker. -lekker met vanillivla, lobbig geklopte slagroom of roomijs. |