Nieuws   Zoeken 

Beppie's vissers-stoofpotje van koolvis
Ingredienten: (4 pers.):
600 gr. Koolvisfilet
1 Citroen
100 gr. Magere spekblokjes
25 gr. Boter
1 Ui - gesnipperd
1 Prei - in ringen
1 Teentje knoflook - geperst
2 Eetl. peterselie - fijngehakt
1 Eetl. bladselderij - fijngeh.
1 Theel. tijm - fijngeh.
300 gr. Vleestomaten - ontveld,
zonder zaadjes, in blokjes
1 dl. Witte wijn
¼ ltr. Visbouillon - van ½ tablet
250 gr. Aardappelen,
geschild en in blokjes
Peper - versgemalen
Zout

Bereiding:
*Snijd de vis in stukken. Boen de citroen schoon. Rasp 1 theel. schil van een ½ citroen, pers deze ½ citroen uit en snijd de andere ½ halve citroen in plakken. *Bak de spekblokjes 3 min. in een stoofpan. Schep ze uit de pan op een bordje. *Voeg de boter bij het bakvet en fruit hierin de ui, prei en knoflook. *Doe de citroenrasp en sap, groene kruiden, vleestomaten witte wijn en visbouillon erbij en breng alles aan de kook. *Meng de aardappelblokjes erdoor en leg de vis erin. Stoof zachtjes 10 - 15 min. *Doe er zout en peper, naar smaak, bij. Leg de citoenplakken op de vis. Serveer het stoofgerecht met grof bruin brood. Eet smakelijk!
Receptnummer: 10521 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Maak dit gerecht ook eens met een andere witvissoort (kabeljauw bijv.) gecombineerd met wat gekookte mosselen.
Dit recept heb ik uit een kookboek dat simpelweg "Vis" heet!
(Zag ik liggen bij een zoon van me die helemaal niet kan koken, nou ja, bijna niet! )
Denk dat ik het maar vergeet terug te geven!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept