Ingredienten: (4 pers.):
600 gr. Koolvisfilet
1 Citroen
100 gr. Magere spekblokjes
25 gr. Boter
1 Ui - gesnipperd
1 Prei - in ringen
1 Teentje knoflook - geperst
2 Eetl. peterselie - fijngehakt
1 Eetl. bladselderij - fijngeh.
1 Theel. tijm - fijngeh.
300 gr. Vleestomaten - ontveld,
zonder zaadjes, in blokjes
1 dl. Witte wijn
¼ ltr. Visbouillon - van ½ tablet
250 gr. Aardappelen,
geschild en in blokjes
Peper - versgemalen
Zout
| Bereiding:
*Snijd de vis in stukken. Boen de citroen schoon. Rasp 1 theel. schil van een ½ citroen, pers deze ½ citroen uit en snijd de andere ½ halve citroen in plakken. *Bak de spekblokjes 3 min. in een stoofpan. Schep ze uit de pan op een bordje. *Voeg de boter bij het bakvet en fruit hierin de ui, prei en knoflook. *Doe de citroenrasp en sap, groene kruiden, vleestomaten witte wijn en visbouillon erbij en breng alles aan de kook. *Meng de aardappelblokjes erdoor en leg de vis erin. Stoof zachtjes 10 - 15 min. *Doe er zout en peper, naar smaak, bij. Leg de citoenplakken op de vis. Serveer het stoofgerecht met grof bruin brood. Eet smakelijk! |