Nieuws   Zoeken 

Beppie's luxe, kruidige, wentelteefjes met vanillesaus (voor Leonie)
Ingredienten: (4 pers.):
Voor de wentelteefjes:

2 eieren
2 dl. slagroom
1 mespunt gemalen nootmuskaat
8 plakjes Fries suikerbrood
1 mespunt gemalen kruidnagel
½ theel. kaneelpoeder
± 50 gr. boter/margarine
poedersuiker

Ingrediënten voor de vanillesaus:

2½ dl. melk
merg uit 1 vanillestokje
3 eierdooiers
60 gr. fijne tafelsuiker

Bereiding:
DE WENTELTEEFJES: Klop de eieren los en meng ze met de slagroom, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Leg de plakjes suikerbrood in het roommengsel en laat ze even intrekken. Bak het geweekte suikerbrood in de boter aan beide zijden ca. 2 min. op middelhoog vuur tot de plakjes goudbruin zijn. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker en geef er vanillesaus bij. DE VANILLESAUS: Breng de melk met het merg uit 1 vanillestokje aan de kook. Klop de eierdooiers met de suiker licht en schuimig. Klop er in een dun straaltje de kokende melk door en doe de saus terug in de pan. Verhit de saus al roerende op heel zacht vuur tot hij gaat binden. Dompel, als de saus begint te binden, de bodem van de pan in een kom koud water om het kookproces te stoppen en te voorkomen dat de saus schift. Laat de saus, al roerend, afkoelen. Serveer op kamertemperatuur.
Receptnummer: 10537 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Leonie, het recept voor de gewone wentelteefjes had je inmiddels al gevonden!
Ik vond in een Libelle een luxere uitvoering. Misschien heb je er wat aan!
Laat eens weten wat voor cijfer het je heeft opgeleverd!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept