lousia's kaasfondue |
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
1 teentje knoflook
50 gr boter
30 gr bloem
5 dl melk
1 boullionblokje
250 gr verse roomkaas met tuinkruiden
100 gr ham
peterselie
chiabatta | Bereiding:
Snipper de ui en knoflook en fruit ze in de boter glazig. Roer dan de bloem erdoor. Voeg, al roerend met een garde de melk en het boullionblokje toe. Laat dit binden tot een saus. Verkruimel de roomkaas en roer dit door de saus. Roer hierin op het laatste moment de in reepjes gesneden ham door heen. Doe de fondue in de fonduepan en strooi er wat peterselie overheen. Maak de chiabatta warm in de oven om er bij te serveren. |
Receptnummer: 10772 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min. |
Opmerking: Wij doen het dan eigenlijk niet alleen met brood, maar dopen ook met champignons, paprika, wortel, courgette, witlof, en deze allemaal eventueel naar smaak eerst even blancheren.
|
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |