Nieuws   Zoeken 

Bram's gamba's al ajillo
Ingredienten: (4 pers.):
200 g. gare kreeftgarnalen
100 gram boter
2 tenen knoflook in fijne
snippers
stokbrood

4 ovenvaste aardewerken
Spaanse schaaltjes
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden Ovenschaaltjes vullen met garnaaltjes, gesnipperde knoflook en een flinke klont boter. In de oven voor 5 tot 10 minuten. N.B.: Als de knoflook gaat bruinen is het genoeg. Te lang in de oven maakt de garnaaltjes te taai. Ovenschaaltjes op een koud bordje plaatsen en serveren met stokbrood en een vorkje. Heerlijk als voorgerechtje of als hapje bij een glaasje. Garnalen met het vorkje, stokbrood soppend in de knoflookboter. P.S. De ovenschaaltjes kocht ik in Spanje en later ook bij de winkel "la Tienda" in Amsterdam. Het zijn bruine, ronde, platte schaaltjes van ca 12 cm diameter, ca 2 cm hoog. Van binnen geglazuurd, van buiten niet.
Receptnummer: 10784 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept