Ingredienten: (6 pers.):
1 pond zuurkool uit het vat
1 pond rundergehakt
3 grote uien
aardappel puree (zelf gemaakt of uit een pakje)
blik annanas stukjes
panneermeel
vlokjes boter
olijfolie (bertolli)
zwarte peper uit de molen | Bereiding:
Uien in ringen snijden, bakken in de olie in een grote koekepan of wok. Rundergehakt erbij en los bakken. Peper erbij. Zuurkool erbij en mee bakken, goed blijven roeren. Sap van het blik annanas erbij en laten inkoken. Oven op 200 graden verwarmen, oven schaal invetten met boter. Zuurkool in de schaal, daar bovenop de stukjes annanas, aardappelpuree er boveonop, strooi zoveel panneermeel zodat de puree niet meer zichtbaar is. Vlokjes boter bovenop de panneermeel. Schotel in de oven tot er een mooi bruin korstje opzit. |