Nieuws   Zoeken 

Citroenpudding van Patries
Ingredienten: (8 pers.):
150 gr boter
250 gr vanillesuiker
geraspte schil en sap van 2 citroenen
4 grote eieren (gesplitst)
120gr zelfrijzend bakmeel
6dl melk
Bereiding:
Verwarm de oven op 200gr. Roer boter, suiker en citroenschil tot een romig mengsel. Klop er de eidooiers en het bakmeel door en voeg de melk en 6 el citroensap toe. Roer goed. Klop de eiwitten in een aparte kom stijf en doe de inhoud van de andere kom erbij. Spatel alles zachtjes door mekaar.. Giet het mengsel in een ovenvaste schaal, zet deze in een voor 1/3 met water gevuld bakblik en bak de pudding in de voorverwarmde oven tot de bovenste laag gestold en mooi goudbruin is van kleur. MMMjammie!!
Receptnummer: 10912 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept