Ingredienten: (4 pers.):
200 gr. groene tagliatelle of spaghetti
150 gr. ham (plak)
150 gr. salami (plak)
1 groene paprika
2 eieren
125 ml slagroom (Blue Band Finesse)
100 gr. geraspte kaas (Slankie)
7 à 8 plakjes bladerdeeg | Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°. Snij de ham, salami en paprika in kleine blokjes. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Bekleed ondertussen een taartvorm van ca. 24 cm Ø met bladerdeeg. Klop de eieren los met de room en roer de helft van de kaas erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet. Meng de ham, salami en paprika door de pasta. Dit gaat niet echt handig en daarom snij ik de pasta eerst wat. Schep het pastamengsel in de taartvoorm en giet vervolgens het roommengsel erdoor. Tenslotte de rest van de geraspte kaas erover en dan nog 40 minuten in de oven. |