Nieuws   Zoeken 

Rudi's tagliatelletaart
Ingredienten: (4 pers.):
200 gr. groene tagliatelle of spaghetti
150 gr. ham (plak)
150 gr. salami (plak)
1 groene paprika
2 eieren
125 ml slagroom (Blue Band Finesse)
100 gr. geraspte kaas (Slankie)
7 à 8 plakjes bladerdeeg
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°. Snij de ham, salami en paprika in kleine blokjes. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Bekleed ondertussen een taartvorm van ca. 24 cm Ø met bladerdeeg. Klop de eieren los met de room en roer de helft van de kaas erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet. Meng de ham, salami en paprika door de pasta. Dit gaat niet echt handig en daarom snij ik de pasta eerst wat. Schep het pastamengsel in de taartvoorm en giet vervolgens het roommengsel erdoor. Tenslotte de rest van de geraspte kaas erover en dan nog 40 minuten in de oven.
Receptnummer: 10954 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Dit is een eigen aanpassing van een recept uit het boekje "Parade van Pasta & Pizza" van Het Nederlands Zuivelbureau. Een heerlijke hartige taart met een feestelijke uitstraling die makkelijk te maken is.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept